Afbeelding_St._Cunera.jpgDe Heilige Cunera van Rhenen wordt woensdag 12 juni in een bedevaart geëerd: met een processie door Rhenen en een Eucharistieviering in de Cunerakerk.

12 Juni is de dag waarop de patrones van Rhenen rond het jaar 700 heilig is verklaard door Willibrordus, de eerste bisschop van Utrecht. Om haar inzet voor de armen is de Engelse prinses Cunera in 340 vermoord door de jaloerse echtgenote van koning Radboud in Rhenen. De stad werd na de heiligverklaring een belangrijk bedevaartsoord en bleef dat tot de Reformatie. De bedevaart is vorig jaar in ere hersteld en de traditie wordt nu voortgezet.

Kardinaal Wim Eijk heeft pastoor Mauricio Meneses toestemming gegeven voor het vieren van de Eucharistie in de protestantse Cunerakerk.

In deze majestueuze kerk met 82 meter hoge toren aan het Kerkplein bent u woensdag 12 juni vanaf 13.30 uur welkom bij de ontvangst met koffie en thee. Om 14.30 uur begint de enkele kilometers lange processie met gebeden en gezangen door de binnenstad, naar de grafheuvel van Cunera en door de uiterwaarden. Na terugkeer in de Cunerakerk begint om 16.00 uur de Traditionele Latijnse Mis, gecelebreerd door pater Martien Knudsen Kromann van de Sint-Petrusbroederschap te Amsterdam, met koorzang van de Cantores Sancti Gregorii.

Programma.jpg

Copyright © 2024 Heilige Titus Brandsma parochie Wageningen e.o. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & Webmaster